همه کامپیوترها از مبنای دودوئی(باینری) استفاده میکنند که اکثر مردم به خوبی آن را نمیدانند. ما به راه سادهتری نیاز داریم تا به کامپیوتر بگوییم که میخواهیم چه کاری انجام دهد و به همین خاطر زبان های برنامه نویسی اختراع شد. یک زبان برنامه نویسی کامپیوتری به ما امکان میدهد دستورات و فرمانهای خود را به گونه های بنویسیم که بتوانیم آن را بفهمیم و سپس آن را به زبان دودویی برای اجرا توسط کامپیوتر تبدیل کنیم. زبان برنامه نویسی پایتون رایگان، متن باز ، قابل اجرا بر روی کامپیوترهای شخصی(ویندوز، مک، لینوکس) و تقریباً سادهترین زبان برنامه نویسی برای خواندن، نوشتن و درک برنامه کامپیوتری میباشد. روزانه هزاران متخصص در سراسر جهان از جمله برنامه نویسان مؤسساتی مانند ناسا و گوگل از آن استفاده میکنند. بنابراین وقتی پایتون را یاد گرفتید، برای ساختن برنامههای «واقعی» نیازی به تغییر زبان «واقعی» ندارید. هدف از این مسابقه آشنایی دانشآموزان با زبان برنامه نویسی محبوب پایتون، با رویکرد پرورش مهارتهاي کارآفريني، جهت تولید برنامه های کاربردی ساده در راستای موضوعات مرتبط با مباحث مطرح شده در کتب درسی می باشد.
تمام دانش آموزان دوره اول و دوم متوسطه مجاز به شرکت در این مسابقه میباشند.
دانش آموزان میتوانند بصورت انفرادی و یا تیم دو نفره در مسابقات شرکت کنند.
تمام اعضای تیم میبایست از یک دوره تحصیلی باشند.
مستندات ذیل در یک فایل فشرده (ZIP) با کد ملی دانش آموز(سرگروه تیم)، ارسال گردد:
منبع (source) برنامهها و تمامی منابع نرمافزاری مورداستفاده (در صورت استفاده از کتابخانهای خاص، فایل موردنظر به همراه راهنمای نصب ارسال گردد.)
تهیه یک فیلم حداکثر 10 دقیقهای، با حجم حداکثر 30 مگابایت که شامل توضیحات کامل در مورد نحوه اجرای پروژه، نوشتن کدها و دلایل استفاده از توابع کتابخانهای(در صورت استفاده از تابع کتابخانهای) توسط خود دانشآموز/دانشآموزان.
فایل گزارش علمی از روند ایجاد پروژه به صورت فایل های Word و PDF
در صورتی که اثر ارسالی به صورت بازی طراحی شده باشد، حتماً سناریوی آن به طور کامل ارسال گردد.
مرحله اول : در این مرحله تمامی آثار دانش آموزان شرکت کننده در جشنواره بر اساس نمون برگ داوری شده و برگزیدگان به مرحله دوم انتقال خواهند یافت.
مرحله دوم : در این مرحله منتخبین مرحله اول به صورت حضوری به سوالات چالشی داوران پاسخ خواهند داد.