دوره آمادگی آزمون IELTS

IELTS

آیلتس به انگلیسی: IELTS مخفف (International English Language Testing System) (سیستم بین‌المللی سنجش زبان انگلیسی) در حال حاضر یکی از معتبرترین آزمون‌های زبان انگلیسی است که در سراسر دنیا برگزار می‌شود. آیلتس در واقع آزمونی بریتانیایی بوده و از این نظر در مقابل تافل، آزمون آمریکایی قرار می‌گیرد. این آزمون توسط دانشگاه کمبریج انگلستان، شورای فرهنگی بریتانیا و مرکز IDP استرالیا برگزار می‌شود.
آزمون آیلتس شامل ۴ بخش شنیدار، خواندن، نوشتن و مکالمه ‌است. آزمون به دو شکل آکادمیک و عمومی برگزار می شود که آزمون آکادمیک برای ورود به دانشگاه‌ها مورد نیاز می‌باشد.
IELTS معیار سنجش دانش زبان انگلیسی اشخاصی است که قصد شروع به کار و یا ادامه تحصیل و یا مهاجرت به کشورهای دیگر را دارند.. این امتحان معتبرترین استانداردهای بین‌المللی جهت سنجش سطح زبان انگلیسی را دارا می باشد و چهار توانائی Writing ،Reading ،Listening و Speaking را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. بسیاری از دانشگاهها در کشورهای مختلفی همچون کانادا، انگلستان، استرالیا، نیوزلند و آمریکا امتحان IELTS را به رسمیت می‌شناسند. همچنین جهت مهاجرت به کشورهای کانادا، استرالیا و نیوزلند، داشتن مدرک IELTS الزامی است. این امتحان در بیش از ۲۷۰ مرکز امتحانی واقع در ۱۱۰ کشور مختلف دنیا برگزار می‌گردد. شرکت کنندگان در امتحان IELTS به طیف وسیعی از سوالات بسیار ساده تا بسیار مشکل پاسخ می‌دهند.
نمره هر بخش از امتحان بین صفر تا ۹ می‌باشد. نمره کلی امتحان با معدل گیری از نمره چهار بخش امتحان محاسبه می‌گردد. در کارنامه IELTS، علاوه بر نمره کلی، نمره هر بخش بطور جداگانه ذکر می‌شود. هر دانشگاه برای پذیرش، نمره‌ای در جهت نیازهای آن دانشگاه را مشخص می‌کند و اکثر آنها حداقل نمره کلی ۶٫۵ را مورد تایید قرار می دهند بطوریکه نمره هر بخش هم از ۶ کمتر نباشد. کل مدت امتحان 2 ساعت و 45 دقيقه به طول می انجامد.
در روز امتحان ابتدا به سوالات Listening سپس به سوالات Reading و بعد به سوالات Writing پاسخ داده می شود. تاریخ و ساعت برگزاری قسمت Speaking در روز امتحان به شرکت کنندگان اعلام می‌شود.
امتحان IELTS در دو نوع Academic و General Training برگزار می‌شود. امتحان Academic ویژه افراد متقاضی ادامه تحصیل در یک دانشگاه انگلیسی زبان است در حالیکه امتحان General Training ویژه افرادی است که قصد مهاجرت به یک کشور انگلیسی زبان مانند کانادا، استرالیا و یا نیوزلند را دارند. این آزمون معلومات داوطلبان را در بستری علمی-اجتماعی می‌سنجد.
سه بخش اول هر امتحان در یک روز برگزار می‌شود، اما بخش مصاحبه‌ ممکن است در طول یک‌هفته بعد و یا یک هفته قبل از امتحان برگزار شود.

ieltstimes

Listening
اين بخش حدوداً ۳۰ دقيقه به‌طول می باشد. چهل ‌سوال در چهار بخش در دفتر‌چه‌ای در اختيار داوطلب قرار می‌گيرد. فایل صوتی تنها يکبار پخش‌ می شود. البته داوطلبان اين فرصت را دارند تا سوال‌ها را پيش از پخش مطالعه نمایند و پس از پايان گرفتن هر بخش نيز داوطلبان می توانند پاسخ های خود را باز‌بينی نمايند. پس از اتمام این بخش به شرکت‌کنندگان ده دقيقه فرصت داده می شود تا پاسخ‌های خود را از دفتر‌چه سوالات به پاسخنامه منتقل کنند. دو بخش اول اين قسمت مضمون اجتماعی دارند. معمولاً اين قسمت شامل مکالمه‌ای بين دو يا چند‌نفر بوده و در انتها نيز صحبت‌های يک‌نفر پخش می‌شود. دو بخش پايانی به موقعيت‌هايی تاکيد می‌کند که بيشتر جنبه دانشگاهی و تحصيلی دارند. در اين بخش نيز مکالمه‌ای بين حد‌اکثر چهار‌ نفر و يک صحبت يک ‌نفره پخش‌ می‌شود. در اين بخش از از لهجه‌ها و گويش‌های مختلف زبان انگليسی استفاده می‌شود.
Academic Reading
داوطلبان شصت‌دقيقه فرصت پاسخگویی به این بخش را دارند. سوالات و متن‌ها در سه بخش، شامل حدود ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه، و در يک دفتر‌چه به داوطلب تحويل داده می شود. پس از سپری شدن يک ‌ساعت، اين دفتر‌چه به ‌همراه پاسخنامه از داوطلب گرفته می شود. در اين بخش، برخلاف قسمت اول امتحان به داوطلب فرصتی برای انتقال پاسخ‌ها به پاسخ‌نامه داده نمی‌شود. متون به‌کار گرفته‌شده در دفتر‌چه‌ سوالات از مجله‌ها، جزوات، کتاب‌ها، و روزنامه‌ها انتخاب شده‌اند و مخاطب همه آنها خواننده غير متخصص است. حداقل يکی از اين سه بخش شامل يک نوشته استدلالی ظريف است و يک بخش نيز به محتوای غير نوشتاری و همراه با نمودار يا شکل اختصاص دارد. در صورتی که متن حاوی لغات تخصصی و فنی باشد، واژه‌نامه‌ای کوتاه نيز همراه متن خواهد آمد.
General Training Reading
تفاوت اصلی GT Reading و Academic Reading محتوا و سطح پیچیدگی متون استفاده شده است. در GT Reading، بخش اول‌ بر مواجه با موقعيت ‌های اجتماعی تمرکز دارد. اين بخش شامل متونی است که به مراودات اجتماعی ابتدايی و روزمره تعلق داشته و نگرشی به‌ سمت جمع ‌آوری، يافتن، و تهيه اطلاعات در آنها وجود دارد. بيشتر توجه در بخش دوم به‌ جزوات آموزشی و احتياجات رفاهی است. اين بخش به متن يا متن‌هايی اختصاص داده شده که انگليسی پيچيده‌تری در آنها استفاده ‌شده است. متن‌ نسبتاً بلندتری در بخش سوم در انتظار داوطلبان خواهد بود که از طريق آن توانايی خواندن نثر‌های بلند در شرکت‌کنندگان سنجيده می‌شود. در اين بخش خواندن متن‌های پيچيده مورد نظر می باشد.
Academic Writing
اين بخش از امتحان يک‌ ساعت می باشد. در طول اين مدت به داوطلبان دو موضوع برای نوشتن داده خواهد شد. بهتر است داوطلبان بيست‌ دقيقه اول را به نوشتن سوال اول پرداخته و چهل دقيقه باقی‌مانده را صرف پاسخ به سوال دوم نمایند. سوال اول لازم است حد‌اقل در ۱۵۰ کلمه نوشته شود. حداقل تعداد کلمات برای موضوع دوم ۲۵۰ کلمه است. به پاسخ‌هايی که کمتر از اين‌ ميزان کلمه داشته‌ باشند نمره کامل اختصاص داده نخواهد شد. در موضوع اول به داوطلب يک جدول يا نمودار داده شده و از او خواسته می شود تا اطلاعات نمايش‌داده شده در جدول را با جملات خود توضيح دهد. موضوع دوم در قالب يک سوال از داوطلب خواهد خواست تا نظر يا عقيده موافق يا مخالف خود را نسبت به يک مسئله بيان کند.
General Training Writing
اين بخش از امتحان نیز يک‌ ساعت می باشد. در طول اين زمان به داوطلبان دو موضوع برای نوشتن داده خواهد شد. پيشنهاد می‌شود که شرکت‌کنندگان در امتحان بيست‌ دقيقه اول را به نوشتن سوال اول اختصاص دهند و چهل دقيقه باقی‌مانده را صرف پاسخ به سوال دوم نمایند. پاسخ به سوال اول لازم است حد‌اقل در ۱۵۰ کلمه نوشته شود. حداقل تعداد کلمات برای موضوع دوم ۲۵۰ کلمه است. به پاسخ‌هايی که کمتر از اين‌ ميزان کلمه داشته‌ باشند نمره کامل داده نخواهد شد. در موضوع اول از داوطلب خواسته می شود تا نامه‌ای به مخاطبی فرضی نوشته و در نامه‌اش مسئله‌ای را توضيح داده يا مشکلی را شرح دهند. موضوع دوم در قالب يک سوال از داوطلب خواهد خواست تا عقيده موافق يا مخالف خود را نسبت به يک مسئله بيان کند.
Speaking
مصاحبه داوطلبان بين ۱۱ تا ۱۴ دقيقه به‌ طول می انجامد. در این مدت داوطلب به سوالات مطرح شده از سوی مصاحبه‌گر پاسخ خواهد داد. اين مصاحبه ضبط می‌شود.
در بخش اول مصاحبه، داوطلب به‌ سوالات عمومی و شخصی در مورد محل ‌زندگی‌، وضعيت خانوادگی، شغلی و همينطور علايقش پاسخ خواهد داد. اين بخش ۴ تا ۵ دقيقه به‌طول می‌انجامد.
در بخش دوم به داوطلب موضوعی، که بر روی يک کارت نوشته شده ‌است، داده می‌شود و از وی خواسته می شود تا به مدت دو دقيقه در مورد آن موضوع صحبت کرده و نظر و عقيده خود را اظهار کند. داوطلب می‌تواند پيش از شروع صحبت به مدت يک‌ دقيقه در مورد موضوعاتی که در مورد آنها صحبت‌خواهد کرد فکر کرده و يادداشت بردارد. پس از خاتمه دو دقيقه داوطلب به يک يا دو سوال پايانی در رابطه با موضوع پاسخ خواهد داد.
در بخش سوم داوطلب به بحثی چهار تا پنج‌دقيقه‌ای با مصاحبه‌گر وارد می شود که محور آن به‌نوعی به موضوع مورد بحث در کارت مربوط است.

نام دوره آموزشیساعتشهریه (ریال)
IELTS 60 جلسه یک و نیم ساعته120,000,000
آیلتس



همه چیزهایی که باید در مورد IELTS و TOEFL بدانید!

مقاله ی امروز ما در مورد داوطلبان دوره‌های IELTS و TOEFL هست. همه ی ما می‌دونیم که دوره‌های IELTS و TOEFL برای زبان آموزان سطوح پیشرفته اهمیت زیادی داره. پس در این مقاله به صورت اختصاصی در مورد این دوره‌ها صحبت خواهیم کرد. اول از همه باید بگیم که معمولا زبان آموزانی که خواهان این دوره‌ها هستن، بیشتر قصد مهاجرت و یا ادامه تحصیل در دانشگاه‌های کشورهای اروپایی یا آمریکایی رو دارن. اما افراد دیگه‌ای هم هستن که مدرک رو صرفا برای امور داخلی میخوان مثل تدریس این دوره‌ها، برای ارائه به دانشگاه، دانشجویان مقطع دکتری وموارد دیگر .

چیزهایی که باید در مورد IELTS و TOEFL بدانید

آیلتس یا همون International English Language Testing System یه جور آزمون بین المللیه که پایه‌ی اون در بریتانیاست و هرجایی هم که این آزمون برگزار بشه، تحت نظارت بریتانیا خواهد بود. این آزمون به لحاظ کاربردی به دو نوع Academic و General تقسیم میشه. نوع آکادمیک معمولا برای افرادی کاربرد داره که قصد ادامه تحصیل دارن و یکم تخصصی‌تره و نوع جنرال برای مهاجرین کاربرد داره.
در این آزمون مساله‌ی رد یا قبول شدن مطرح نیست چراکه نمره‌ای که گرفته میشه فقط سطح شما رو مشخص میکنه، چون هر کشور با توجه به کاربرد خودش نمره‌ی قبولی خاصی رو مد نظر داره.
نمره‌ی آیلتس در بازه ی 0-9 هست که نمره ی زیر 5 ضعیف، 5 متوسط و بالای 5 قابل قبوله که در این میان هر کشور یا دانشگاهی نمره‌ی قبولی خودش رو داره. این آزمون از 4 بخش شنیداری، مکالمه، خواندن و نگارش تشکیل شده که نمره‌ی هر کدوم از اونها به صورت مجزا توی کارنامتون ثبت میشه.


بخش‌های آزمون

1. بخش شنیداری یا listening:

در این بخش حدود 30 دقیقه به شما زمان داده میشه که به 40 سوال پاسخ بدید . خود این بخش از 4 قسمت تشکیل شده که دو قسمت اول مربوط به مکالمات اجتماعی و دو قسمت دوم مربوط به موضوعات دانشگاهی و یا کنفرانس‌هاست.

2. بخش خواندن یا reading:

در این بخش شما باید در 40 دقیقه به 60 سوال پاسخ بدید. این سوالات در 3 قسمت برای شما تهیه میشه که در مورد مسائل روز اجتماعی و عمومی‌اند. معمولا در این بخش از متون تخصصی استفاده نمیشه و اگر متنی چند کلمه‌ی تخصصی داشته معنی اون حتما در پایین متن نوشته میشه.

3. بخش نگارش یا writing :

در این قسمت شما باید دو نوشته داشته باشید که نوشته‌ی اول مثل یه نامه بوده و نوشته‌ی دوم در رابطه با موافقت یا مخالفت شما در مورد موضوعیه. شما برای نوشتن این دوتا متن 60 دقیقه زمان خواهید داشت.

4. گفتاری یا speaking:

این بخش در بازه‌ی زمانی حدود 10-15 دقیقه اجرا میشه که خودش 3 قسمت داره. در این بخش شما باید اول بتونید خودتون رو معرفی کنید و در دو بخش دیگه باید در مورد موضوعی صحبت کنید.


نحوه ی استعلام گواهینامه IELTS

شما نمیتونید خودتون شخصا به نمره و یا مدرک IELTS دسترسی داشته باشید و باید برای استعلام نتیجه‌تون از طریق مرکزی که اونجا آزمون دادید، اقدام کنید.

هزینه ی شرکت در آزمون

هزینه‌ی شرکت در آزمون آیلتس متفاوته و معمولا بین 210-250 دلاره. این مبلغ در ایران حدود 6 میلیون تومنه. در ایران سازمان سنجش مجری خوبی برای برگزاری این آزمون محسوب میشه.

آزمون های آزمایشی

به دلیل هزینه‌ی بالای این آزمون توصیه میشه که قبلا در آزمون‌های آزمایشی اون شرکت کنید که با عنوان ماک شناخته شدن تا آمادگی مورد نیاز برای آزمون واقعی رو پیدا کنید. برای این که بتونید در آزمون‌های آزمایشی و واقعی IELTS موفق باشید و نمره‌ی دلخواهتون رو کسب کنید بهتره که در دوره‌های آمادگی برای آزمون شرکت کنید. دپارتمان زبان انگلیسی مجتمع فنی تبریز که با نام موسسه‌ی فرهنگی هنری غفوری شناخته شده یکی از مراکز اجرا کننده‌ی این دوره‎هاست که به شما کمک میکنه به اون چه که در آزمون IELTS میخوایید برسید.


کمی در مورد آزمون TOEFLبدونیم

آزمون TOEFL

حالا بریم سراغ افرادی که خواستار آزمون American هستن. آزمون TOEFL امتحانی بر پایه‌ی American English بوده و معمولا افرادی خواهان اونن که مقصدشون کشورهای آمریکاییه . تافل هم مثل آزمون آیلتس به عنوان سنجش سطح عمومی داوطلبان، دانشجویان و مهاجران شناخته شده. این آزمون در دو نوع pbt یاهمون آزمون کاغذی و ibt یا آزمون اینترنتی برگزار میشه. در نوع اینترنتی نمره‎ی شما بازه ی 0-120 رو خواهد داشت ، هر چهار مهارتتون ارزیابی میشه که نمره‌ی هر کدوم 0-30 محاسبه میشه و زمان آزمون حدود 3 ساعت و نیم خواهد بود.
اما در آزمون کاغذی سوالات در دفترچه‌ای به شما ارائه میشه که شامل بخش شنیداری، گفتاری، نوشتاری و خواندن هست. که البته 30دقیقه هم به شما داده میشه که متنتون رو بنویسید. نمره‌ی شما در بازه‌ی بین 360-677 خواهد بود.آزمون تافل هم مانند آیلتس نمره‌ی رد یا قبولی نداره و نمره ی موردنظر شما به کشور یا دانشگاه مقصدتون بستگی داره. اینم باید اضافه کنیم که تاریخ انقضای مدرکتون 2 ساله.


نحوه‌ی آزمون دهی

مهارت خواندن (Reading Comprehension):

در این بخش شما ۳ الی ۵ متن بلند و سوالاتی در مورد اون میبینید که آکادمیک بوده و معمولاً در کتاب‌های دانشگاهی پیدا میشن.

مهارت شنیداری (Listening Comprehension):

این بخش شش متن داره که شامل دو مکالمهٔ دانشجویی و چهار متن مثل مکالمه‌های کلاسی و دانشگاهیه.

مهارت گفتاری (Speaking Comprehension):

این بخش در مجموع 6 قسمت داره ؛ که دو قسمت در مورد زندگی روزمره و آکادمیک فرد بوده و 4 قسمت هم به این صورته که فرد متنی رو میخونه و یا میشنوه و باید در مورد هرکدوم از اون‌ها با تجزیه و تحلیل خودش صحبت کنه.

مهارت نوشتاری (Writing Comprehension):

در این بخش هم دو نوع سوال وجود داره، در نوع اول فرد قسمتی از متن رو میخونه و به قسمت دیگه گوش میده و بر اساس خونده ها و شنیده‌هاش به سوالات جواب میده و نظراتش رو میشنوه اما در قسمت دوم فرد باید به سوالاتی که ازش پرسیده شده جواب بده و متنی رو بنویسه.


هزینه ی شرکت در آزمون

هزینه ی شرکت در آزمون

هزینه‌ی شرکت در آزمون تافل هم مثل آیلتس بستگی به کشور داره و از کشوری به کشور دیگه متفاوته اما در ایران حدود 6 میلیون هست. آزمون TOEFL هم مانند آزمون IELTS ، دوره‌ای داره که میتونید با شرکت در اون شانس کسب نمره‌ی دلخواهتون رو افزایش بدید که این دوره‌ها به صورت حضوری در سطح شهر تبریز و آنلاین در سطح کشور و خارج از کشور توسط دپارتمان زبان انگلیسی مجتمع فنی تبریز اجرا می شن.
مجتمع فنی تبریز با دارا بودن واحد مستقل کاریابی، در حد توان باعث میشه آسانتر به بازار کار وارد بشید. لطفا برای مطالعه‌ی مقالات مربوط به دوره‌های زبان انگلیسی، به بخش دپارتمان زبان انگلیسی در وب سایت www.mftabriz.com مراجعه کنین