معرفی دپارتمان ICDL
سواد دیجیتالی در بین جوامع توسعه یافته یک شاخص ویژه محسوب میگردد زیرا با ایجاد آن زیر ساختهای ITو ICT بهدرستی اجرا می گردد که مجتمع فنی تبریز به عنوان یکی از اولین موسسات آموزشی در سطح شهر تبریز اقدام به آموزش کامپیوتر نموده است. یکی از مدارک مورد پذیرش در جوامع بین المللی (مورد قبول در 149 کشور جهان) گواهینامه بین المللی ICDL میباشد که به عنوان سواد کامپیوتری در حوزه عمومی تلقی میشود.
ICDL مخفف عبارت International Computer Driving Licence به معنای گواهینامه بین المللی کاربری کامپیوتر میباشد. بنیاد بینالمللی ICDL در کشور ایرلند مستقر است و بیش از 149 کشور جهان عضو این بنیاد میباشد که ایران نیز یکی از اعضای بنیاد بین المللی ICDL می باشد.
هدف از برگزاری دورههای بینالمللی ICDL همانندسازی و یکسانسازی سواد دیجیتالی و کامپیوتری در کل دنیاست به همین دلیل تمامی دورهها، سر فصلها، نحوه آزمونها و مدارک بینالمللی (Certificate) پایان دوره در تمامی 149 کشور دارای ارزش یکسان میباشند. در ایران مجوز برگزاری دورهها و آزمونهای بینالمللی ICDL به معاونت فنآوری ارتباطات و اطلاعات آموزشی وزارت آموزش و پرورش اعطا گردیده است.
به نظر میرسد به علت فراگیر بودن مدارس حتی در نقاط دورافتاده کشور سیاست دولت از اعطای این مجوز به آموزش و پرورش ترویج سریعتر دورههای بینالمللی ICDL باشد. متاسفانه در ایران اکثر افراد جامعه ICDL را فقط با نام مهارتهای هفتگانه ICDL میشناسند در صورتیکه ICDL بین المللی دارای دورههای متنوعی است و طوری طراحی گردیده است که تمامی اقشار جامعه بسته به شرایط سنی و سطح سواد خود بتوانند آن را بیاموزند.
مجتمع فنی تبریز به عنوان اولین مؤسسه آموزشی در شمالغرب کشور موفق به اخذ مجوز از وزارت آموزش و پرورش و بنیاد ICDL ایران برای برگزاری آزمونها به عنوان مرکز (Test Center بینالمللی) و آموزشهای دورههای بین المللی ICDL گردیده است. در این قسمت میتوانید با کلیه دورههای آموزشی بنیاد بینالمللی ICDL آشنا شوید.
همانطور که می دانید سازمان آموزش فنی و حرفه ای بزرگترین مرجع آموزش مهارت های کاربردی و تخصصی در کشور است که مطابق قانون اساسی متولی دوره های کوتاه مدت شناخته می شود که گواهینامه های سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور دارای کد بین المللی می باشند قابل توجه هستند.
مجتمع فنی تبریز با 24 سال سابقه مجوز از سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور دوره های مهارت های هفتگانه ICDL را مطابق سرفصل های فنی و حرفه ای نیز برگزار می نماید و به قبول شدگان در آموزن های پایان دوره گواهینامه معتبر سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور ارائه میگردد.
مهارت هفتگانه ICDL چیست؟
آشنایی و استفاده از کامپیوتر شرط لازم در دنیای امروز است. تقریبا همه مشاغل از منشی گرفته تا دکتر و مهندس، وکیل و … به یادگیری کامپیوتر نیاز دارن. در واقع اکثر افراد جامعه علاوه بر سواد خواندن و نوشتن به سواد کامپیوتری یا سواد دیجیتالی نیاز دارن تا بتونن کارهای روزمره شون رو انجام بدن. فقط برای استخدام کامپیوتر رو یاد نمیگیریم، بلکه برای انجام کارهایی مثل پرداخت قبوض، خرید الکترونیکی، ارسال ایمیل، پرداخت جریمه، مشاهده سوابق بیمه، رزرو بلیط اینترنتی و … به یادگیری کامپیوتر نیاز هست.
بنابراین هر قشر جامعه اعم از: دانشجو، دانش آموز، افراد جویای کار، دورکارها، کارمندان باید استفاده از کامپیوتر رو یاد بگیرن. حالا یه سوال پیش میاد که کامپیوتر رو چطوری یاد بگیریم؟ از کجا شروع کنیم؟ یاد گرفتن کامپیوتر سخته؟ اگر تصمیم گرفتیم آموزش کامپیوتر رو شروع کنیم اولین قدم، یادگیری مهارتهای هفتگانه ICDL هست. شاید یادگیری این دوره در نگاه اول برای افرادی که تا به حال با کامپیوتر کار نکردن، سخت به نظر بیاد. در حالی که اصلا نباید بترسید، شما خیلی راحت میتونین کامپیوتر رو یاد بگیرین. کافیه فقط بخواین و شروع کنین! همین …
تا آخر این مقاله همراه ما باشین تا بدونیم مهارت های هفتگانه کامپیوتر چیا هستن؟ چطوری میتونیم یاد بگیریم؟ از کجا باید شروع کنیم؟ نحوه اخذ مدرکشون چطوری هست؟ شاید خیلی جاها کلمه “ICDL” به گوشمون خورده ولی نمیدونستیم چی هست. به مهارتهای هفتگانه کاربری کامپیوتر، ICDL میگن.
در ادامه این مقاله به صورت مفصل به بررسی هر یک از مهارتهای ICDL این دوره میپردازیم.
نکته اول: در کشور ما ICDL را فقط با اسم مهارتهای هفتگانه میشناسند، در صورتی که ICDL دورههای متنوعی دارد که هر کس نسبت به سواد؛ تخصص و نیاز خود میتواند دوره مورد نظر را انتخاب نماید. بحث ما در این مقاله؛ در مورد مهارت هفتگانه ICDL میباشد.
نکته دوم: این دوره پیش نیاز ندارد و از صفر تا صد آموزش داده میشود، بنابراین نیازی نیست که یادگیرنده از این مورد نگران باشد که من هیچ پیش نیازی نسبت به این دوره ندارم.
مهارتهای هفتگانه ICDL عبارتنداز:
مبانی (IT)
اولین مهارتی که در این دوره آموزش داده میشه، مهارت مبانی IT هست. ما در این مهارت با تعریف اجزای کامپیوتر و مفاهیم پایه و اساسی و همچنین با سخت افزارهای کامپیوتر آشنا میشیم. در حالت کلی، شاید این مهارت برای دانشجویان، خسته کننده و یکنواخت به نظر بیاد ولی سرفصلها، مفاهیم پایهای هستن که برای شروع باید آموزش داده بشن.
(Windows)
ما در این مهارت با شیوه استفاده از کامپیوتر و مدیریت فایلها، همچنین با تنظیمات مختلف ویندوز آشنا میشیم. همچنین بعد از گذروندن این مهارت میتونیم حذف و انتقال پوشهها رو انجام بدیم و با ویروسهای کامپیوتری مقابله کنیم.
(Word)
نرم افزار word ، یه نرم افزار واژه پرداز هست که در اون میتونیم انواع متن رو تایپ کنیم، به متون خود تصویر، انواع چارت، جدول اضافه کنیم. این مهارت برای خیلی از افراد بسیار کاربردیه و برای انجام کارهای روزمره از جمله نوشتن متن و مقاله بهش نیاز دارن.
(Excel)
مهارت بعدی و مهمی که در دوره ICDL تدریس میشه، مهارت اکسل هست. اکسل در واقع، یه نرم افزاریه که میتونیم در اون رسم جدول رو آموزش ببینیم. همچنین میتونیم برخی از محاسبههامون رو با کمک کدنویسی در این نرم افزار انجام بدیم. با کمک این نرم افزار، کارهای مربوط به آمار و ارقام خیلی آسون میشه.
(Access)
اکسس، نرم افزار پایگاه داده هست که ما در اون میتونیم اطلاعات مون رو در حجم گسترده ذخیره کنیم. همچنین میتونیم انواع گزارشات رو از اون استخراج نماییم.
(Powerpoint)
خیلی از ما با پاورپوینت آشنا هستیم و کاربردش رو هم دیدیم. چه دانشجو باشیم، چه دانش آموز چه کارمند، به نوعی مجبوریم با پاورپوینت کار کنیم. پاورپوینت در واقع، نرم افزار ارائه مطلب هست. در این نرم افزار میتونیم اسلایدهای مختلف برای ارائه در سمینار، دانشگاه، مدرسه رو آماده کنیم. با کمک این نرم افزار میتونیم منظور خودمون رو با کمک متون، تصاویر، جداول راحتتر به کاربر برسونیم.
(Internet)
امروزه همه به نوعی با اینترنت سر و کار دارن. کار کردن با اینترنت درسته که راحته ولی برخی از افراد نمیتونن به صورت درست باهاش کار کنن. در مهارت اینترنت، با انواع مرورگرها، با روشهای جستجو در اینترنت، آموزش ساخت و مدیریت ایمیلها آشنا میشیم. بعد از این دوره میتونیم به صورت حرفهای و راحت در دنیای اینترنت به دنبال اطلاعات مورد نیاز خودمون باشیم و بی نیاز از هر کس دیگه کارهای خودمون رو انجام بدیم.
با گذروندن دوره ICDL چه گواهینامهای میتونیم بگیریم؟
با گذروندن دوره ICDL ما میتونیم سه نوع مدرک بگیریم:
• گواهینامه سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور
مدرک معتبری که بعد از گذروندن دوره ICDL و قبولی در آزمون عملی و تئوری از سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور گرفته میشه، در کشورمون بسیار معتبره و قابلیت ترجمه هم داره و استانداردش جهانیه و در اکثر کشورها معتبره. یادتون باشه که برای اخذ این مدرک، شرکت در دوره اجباریه.
• گواهینامه بنیاد بین المللی ICDL
مدرک دیگهای که در این زمینه میتونیم بگیریم، مدرک بنیاد ICDL هست که نمایندگی آن در کشور ما بر عهده وزارت آموزش و پرورش هست. هم میتونیم برای تک تک مهارتها مدرک بگیریم و هم برای مهارتهای هفتگانه کامپیوتر به صورت یک جا. این مدرک که تحت نظارت بنیاد جهانی ICDL هست، به دو صورت فارسی و لاتین و اصطلاحا Certificate ارائه میشه. این مدرک در بیش از 149 کشور جهان معتبره. این نکته رو هم بدونیم که برای اخذ مدرک بین المللی حضور در کلاس اجباری نیست. فقط دقت داشته باشین که برای اخذ این مدرک، باید به مراکز مجاز ICDL مراجعه کنین. برای استعلام مراکز آزمون معتبر به وب سایت بنیاد ICDL ایران ، به آدرس اینترنتی www.iranicdl.ir رو چک کنین.
• گواهینامه کارکنان دولت
کارکنان دولت باید مدرک ICDL مخصوص کارمندان رو بگیرن تا مورد تایید سازمانهای ادارای و شرکتهای دولتی قرار بگیره. موضوع خیلی مهمی که در مورد مدرک ICDL ویژه کارکنان دولت باید بدونیم اینه که تا وقتی کارمند دولت نیستیم، اصطلاحا حکم کارگزینی نداریم، نمیتونیم این مدرک رو بگیریم.
چرا باید ICDL یاد بگیرم؟
- کار با کامپیوتر رو به صورت حرفهای یاد میگیرم و میتونم نیازهای خود و شرکتی که استخدام شدم رو برطرف کنم.
- حتی اگر خانه دار هم باشم، در منزل گهگاهی کارم به کامپیوتر میافته
- به عنوان پدر یا مادر برای کمک به فرزندم مجبورم کامپیوتر رو یاد بگیرم.
- میخوام به خارج از کشور برم و میدونم که مدرک ICDL اونجا هم اعتبار داره و قابل ترجمه هست.
- مدرک ICDL بسیار باارزشه و یک نقطه قوت در زمینه استخدام میشه. بدون شک کسی که مدرک ICDL داره احتمال ورود به بازار کارش افزایش پیدا میکنه.
- حتی اگه شغلم آزاد هست، برای پیشرفت در شغلم مجبورم به نوعی با کامپیوتر کار کنم. از آخرین تکنولوژیهای ایجاد شده مربوط به شغلم و همچنین از روشهای جدید برای رونق کسب و کارم باخبر شوم . همچنین میتونم از خدمات الکترونیکی هم بهره مند شوم.
چرا مجتمع فنی را برای گذراندن دوره ICDL انتخاب کنم؟
مجتمع فنی تبریز اولین برگزار کننده آزمونهای بین المللی ICDL در شمالغرب کشور و همچنین به عنوان یکی از قدیمیترین آموزشگاههای تحت نظارت سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور هست که دوره ICDL رو با بالاترین کیفیت آموزشی و مدرسین مجرب به صورت حضوری و آنلاین برگزار میکنه. علاقمندان برای شرکت در دوره و اخذ مدرک میتونن به صورت حضوری در تبریز، با مراجعه به یکی از مراکز مجتمع فنی تبریز و به صورت آنلاین از طریق وب سایت مجتمع فنی تبریز ثبت نام خودشون رو انجام بدن.
ضمناً مجتمع فنی تبریز دارای مجوز کاریابی از اداره کل تعاون ،کار و رفاه اجتماعی استان آذربایجان شرقی می باشد و با مشاوره های رایگان و ایجاد ارتباط ما بین کارفرمایان و کارجویان شرایط ورود به بازارکار برای کار آموزان مهیا می نماید.